Cum sa te bucuri cat mai mult de un buchet de flori?

Bucuria de a primi un buchet de flori superb nu trebuie sa fie umbrita de lipsa de cunostinte in ingrijirea florilor. Desi este adevarat ca florile sunt diferite si au nevoie de ingrijire speciala, exista cateva elemente cheie de care trebuie sa tii cont pentru a ingriji un buchet, indiferent de tipul de flori din care este realizat.

Un pachet cu ingrasaminte este inclus de obicei in aranjament. Acesta este compus practic din zahar, care impiedica aparitia bacteriilor in apa. Daca nu ai asa ceva, o aspirita (ibuprofen) functioneaza la fel de bine. Se pare ca aspirina prelungeste durata de viata a florilor. Asigura-te ca ai pus cate putin la tulpina florilor, in fiecare zi.

Schimba apa in fiecare zi si ai grija ca vasul sa fie curat.

vaza flori

La cateva zile, taie din coditele florilor. Indeparteaza 1-2 cm din partea de jos a tulpinii si asigura-te ca unghiul este de 45 de grade (astfel floarea va absorbii mai bine apa). Foloseste un cutit ascutit sau o foarfeca pentru flori, pentru a taia. Evita sa zdrobesti tulpinile, deoarece astfel vei distruge vasele de apa din tulpina si vei impiedica absorbtia apei. Indeparteaza orice frunze sau flori uscate sau cazute in apa.

cum sa tai coditele florilor

Depoziteaza florile la o temperatura potrivita!

Cele mai multe flori prefera o temperatura intre 18 si 22 de grade Celsius, departe de lumina directa a soarelui, surse de incalzire sau ventilare sau de orice poate emana caldura sau cauza deshidratarea florilor. Evita plasarea florilor langa fum, deoarece expunerea excesiva la acesta va duce la pierderea nutrientilor si in cele din urma, la uscarea florii.

buchet flori

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s