Margareta: Floarea lunii Aprilie

In luna Aprilie primavara isi atinge apogeul in cele mai multe parti ale tarii. Florile lunii Aprilie sunt margaretele vesele si pline de culoare. Margaretele simbolizeaza copilarie nevinovata, simplitate si bucurie, ceea ce le face o alegere perfecta pentru un buchet de flori de primavara sau pentru a le planta in gradina.

Margareta este „sora” mai mica a Florii Soarelui, iar cele mai populare trei soiuri sunt: margarete Shasta, margarete africane si gerbera. Magaretele Shasta au petale albe si centre galbene luminoase, se gasesc cel mai adesea in gradini sau poienite. Margaretele africane cresc aproape de sol si au flori portocalii, galbene, piersicii sau albe.

Gerbera sunt cele mai populare margarete si se gasesc intr-o mare varietate de culori, inclusiv roz, alb, galben, portocaliu, crem, rosu si violet. Centrul florii poate fi aproape de orice culoare si se pot gasi flori care au petale de culori diferite.

Istoria Margaretelor

Gerbera a fost descoperita in 1884 langa Barberton, Africa de Sud, de scotianul Robert Jameson. Programele de cultivare care au inceput in Anglia, in 1890, au adus imbunatatiri calitatii si culorilor florii, ceea ce le-a facut favorite printre gradinari si cei care ofera buchete. Gerbera este a cincea cea mai populara floare din lume dupa trandafir, garoafa, crizantema si lalea.

Se crede ca numele „Daisy” (eng) este o variatie a expresiei „ochi de zi” (traducere mot a mot), pentru ca tot capul florii se inchide noaptea si se deschide din nou in lumina diminetii.

Culori si simbolism

Exista multe semnificatii atribuite margaretelor – de la inocenta, simplitate si bucurie la fericire, noroc si noi inceputuri. In epoca victoriana, margaretele semnificau loialitate si incredere. Exista, de asemenea, o poveste in mitologia romana a unei nimfe pe nume Belides, care s-a transformat intr-o margareta pentru a scapa de zei. Aceasta poveste adauga margaretelor semnificatia de modestie si nevinovatie.

Lucruri interesante despre margarete

  • margaretele sunt adesea pictate in pajisti, in picturile medievale
  • se considera ca margaretele se gasesc pe Pamant de peste 4000 de ani
  • accesorii de par decorate cu margarete au fost gasite in timpul sapaturilor la Palatul Minoan, din Insula Creta
  • frunzele de margarete sunt comestibile si adauga o savoare deosebita salatelor
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s