Cui daruim flori de 8 martie, mamei sau tuturor femeilor?

Inca din scoala primara stiam cu totii ca ziua de 8 Martie este Ziua Mamei, desenam pentru mama, cream tot felul de felicitari pentru a-i multumi ca exista in vietile noastre.

Pe plan international insa, mai mult de 70 de state au stabilita deja o data pentru Ziua Mamei, care este fixata de obicei in a doua duminica a lunii mai. Asadar mitul conform caruia 8 martie ar fi Ziua Mamei este dezmintit in totalitate de aceste informatii.

In trecut, mai exact pana in anul 2009, Romania se numara printre tarile care in lipsa unei zile dedicate a mamei, s-a hotarat ca 8 martie ar fi aceasta zi, provocand si mai multa confuzie.

Incepand cu anul 2010, in Romania s-au adopotat legi prin care au aparut „Ziua Mamei” si „Ziua Tatalui”. Ziua Mamei fiind si la romani, ca si in restul statelor in luna mai.

Probabil nu ati stiut faptul ca „Prima zi Internationala a Femeii” a fost sarbatorita pe 19 mai 1911 in cateva tari europene precum Germania, Danemarca, dar si Romania. Doi ani mai tarziu, in anul 1913 s-a stabilit ca „Ziua Internationala a Femeii” sa fie sarbatorita in ziua de 8 martie a fiecarui an.

flori 8 martie

Creandu-se aceasta confuzie, nu de putine ori probabil v-ati intrebat daca in ziua de 8 martie oferim flori doar mamei sau tuturor femeilor? Drept urmare, de 8 Martie puteti sa oferiti o flori din toata inima tuturor femeilor, fara ca cineva sa interpreteze gresit gestul.

Ziua de 8 Martie este ziua in care toate femeile din jurul vostru trebuie sa se simta apreciate, sa se simta rasfatate, si cum puteti face acest lucru decat oferindu-le ceea ce iubesc mai mult, florile lor preferate si mult indragite.

Daca nu v-ati hotarat asupra unui cadou in privinta zilei de 8 Martie, pe langa o floare puteti adauga si o cutie de bomboane, iar efectul va fi garantat!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s