Gheorghe Hagi a fost intampinat cu garoafe dupa castigarea Supercupei Europei

Astazi, cel mai mare fotbalist roman implineste 50 de ani, iar toata Romania ii multumeste pentru succesul pe care l-a avut si pentru faptul ca a facut cunoscut numele tarii noastre in toata lumea.

Nu sunt o mare fana a fotbalului, insa prin succesul Echipei de Aur si a lui Gica Hagi, suntem recunoscuti in toata lumea, lucru pentru care trebuie sa le fim recunoscatori. Indiferent ca suntem sau nu pasionati de fotbal, trebuie sa apreciem munca pe care acesti oameni au depus-o pentru a castiga Supercupa Europei.

Si pentru ca florile sunt pasiunea mea, am dat o cautare pe Google sa vad cu ce flori au fost intampinati sportivii la sosirea in Romania, dupa castigarea Supercupei din 1986. Acestia au fost asteptati de o multime de oameni pe aeroportul Otopeni si au primit cate 3 garoafe, dupa cum se vede si in poza.

gica hagi garoafe

„Ala care mi-a dat Cupa avea o fata de parca-i murise cineva. Festivitatea n-a durat mai mult de doua-trei minute. Apoi, la banchetul nostru de la hotel parca eram la nunta. Nu stiam nici sa ne bucuram. De fapt, la inceput nu realizam, iar dupa cateva ore ni se parea firesc ca am castigat. Abia la sosirea acasa, cand am vazut marea aia de lume de la aeroport care se omora efectiv pentru garoafele pe care le aruncam, ne-am dat seama ce mare lucru realizaseram,” a declarat  Stefan Iovan, capitanul Echipei de Aur.

Nu ma surprinde faptul ca sportivii au fost intampinati cu garoafe, pentru ca la vremea aia erau florile care se gaseau cel mai usor. Mai existau si trandafiri, gladiole si alte flori, insa acestea se gaseau foarte greu, la fel ca multe alte lucruri.

In anii `80 toata lumea cumpara garoafe, indiferent de ocazie. Oamenii nici nu mai spuneau ca merg sa cumpere flori, spuneau ca merg sa cumpere un buchet de garoafe. Se dadeau 3 garoafe la medic, 5 garoafe la aniversare, iar la inmormantare tot garoafe, dar in numar par.

Astazi epoca garoafelor pare ca a apus, la fel cum a apus si epoca fotbalului romanesc.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s